Welkom bij Wit Mobiliteit & Langer Thuis Wonen

Openingstijden : Ma – Vr 10-17:30 Za 10-16:00 Zondag gesloten
  Contact : 085 040 48 28

Wit Mobiliteit op Chin Chin

Helmplicht brengt scootmobiel
in beeld bij Amsterdamse jeugd

De helmplicht voor (snor)scooters met blauw kenteken – de zogenaamde 25 kilometer-scooter – heeft bij jongeren in Amsterdam de interesse in scootmobielen opgewekt. Steeds hippere modellen maken dat de jeugd hierin een goed alternatief ziet voor de in populariteit tanende (snor)scooter.

Michel Wit van Wit Mobiliteit aan de Rijnstraat, op de plek waar (snor)scooters van het fietspad de weg op worden gestuurd en dus de helm moet worden opgezet, ziet hierin een duidelijke tendens ontstaan. “Ze hebben echt de ‘hippe’ modellen van de scootmobiel ontdekt en jongeren gaan zelfs met de scootmobiel naar festivals. Een beeld dat je bijvoorbeeld duidelijk zag bij het Chin Chin Festival.” Het apparaat verliest in rap tempo zijn oubollige uitstraling. “Ze gaan als warme broodjes weg”, zegt hij.

De eigenaar van de scootmobielspeciaalzaak snapt de overstap wel. De scootmobiel is in veel opzichten te vergelijken met een (snor)scooter. “Een scootmobiel rijdt tot 30 kilometer per uur en je mag er vanaf 16 jaar zonder rijbewijs mee de straat op. Plus, en dat is voor velen nog het grootste voordeel, de scootmobiel kent geen helmplicht. Dat laatste is veel jongeren een doorn in het oog. Ze zijn elektrisch – dus duurzaam – en hebben een usb-aansluiting. Ja, de scootmobiel wordt de hype van 2019.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *